(7) lakás befejezés Mosonmagyaróvár 35 nm garzon lakás

Következő projektünkben egy 32 négyzetméteres garzonlakást alakítottunk kulcsrakésszé, méghozzá bútorozással.

Glettelés, festés

A munkálatokat szintén a gletteléssel és festéssel indítottuk. A falak teljes felületét, illetve a mennyezetet kétszeri glettelés után fehér színnel festettük el, amíg az oldalfalak világosbarna színt kaptak. A beton álmennyezeten alapvakolást végeztünk, kiegyenlítve így a födém sok-sok egyenetlenségét.

Burkolás

Ahhoz, hogy kulcsrakész lakást adhassunk át, a helyiségeket burkolattal is el kell látnunk. A bejárati rész és a fürdő helyiség burkolatot kapott, a nappali és a konyha pedig laminált padlóval lett lerakva.

A fürdőszobába kád került, üvegparavánnal, két falfülkével, valamint falfülke világítással. Az ügyfél egyedi íves mosdószekrényt gyártatott, pultra ültetett mosdóval és csappal.

Bútorozás

A lakásban helyhiány miatt szekrényágy lett kialakítva. Ezt azt jelenti, hogy az ágy felcsukható, ezáltal pedig nagyobb terület nyerhető a garzonban. Az ágy mellett TV szekrény kapott helyet.

A konyhaszekrény többfunkciósra készült: a hosszanti falon egy nagyobb szekrény található, amely mellé hűtő, illetve mosogatógép is helyezhető. A multifunkcionális megoldásnak köszönhetően ez a szekrény igény szerint variálható.

Szerelvényezés

A kulcsrakész lakás egyik befejező munkálata a szerelvényezés. Az adott projektben egy üvegajtót építettünk be a fürdőszobai részre. Kapcsolóval és konnektorokkal szereltük fel a helyiségeket, a lámpákat rögzítettük. A WC-t felraktuk, a kádat a kért módon beépítettük. A megrendelő kérésére üveg paravánt is szereltünk be.

Végeredmény:

Az elkészült lakásban a fehér és fekete szín dominál, a kontraszt visszaköszön a falak és a bútorok színében is. A garzon egyik különlegessége a felcsukható szekrényágy, amely helytakarékos megoldást nyújt, és funkcióját tekintve nagyon praktikus is. A fürdőszobában a natúr szín uralkodik, egyszerű, de esztétikus kinézetet biztosítva a helyiségnek.