(5) lakás befejezés Mosonmagyaróvár 66 nm 2 szobás lakás

A következő projektünk egy 66 négyzetméteres, két szobás lakás teljes körű kivitelezése volt. Ebben az esetben is szerkezetkész lakás volt a kiinduló állapot, amelyből a munkálatok által kulcsrakész lakás lett.

Glettelés, festés

A lakásban a falak teljes felületét géppel kétszer gletteltük le. A beton plafont a mélyalapozás előtt átcsiszoltuk, majd azt követően legletteltük. Minden pozitív sarkot alu élvédővel zártunk. A festést megelőzően a nyílászáróknál előre gyártott, 2 cm vastag, kőhatású ablakpárkányokat ragasztottunk be, ezzel is hozzájárulva a lakás kulcsrakész állapotához. A falakat csiszolás után géppel fújtuk le, fehér színt kaptak.

Burkolás

Ahhoz, hogy kulcsrakész lakássá váljon az adott ingatlan, a burkolás is egy megoldandó feladat. A nappali, a konyha, illetve a bejárati rész is egységesen 15x90 cm-es járólapot kapott. A lapok - a felület alapozás felporszívózását követően - mélyalapozással, klipszekkel és dupla kenéssel lettek lerakva. A fürdőszobába épített zuhanyzót telepítettünk, melynek mérete 100x100 cm. A zuhanyzó kabin 90x90 cm mérete miatt egy-egy kis csempe füllel lett felrakva, hogy a zuhanyzó tálca méretét növelje. A járólapot a fürdőben és a WC-ben is 30x30 cm-es méretben raktuk le. Minden pozitív sarkot gérbe vágtunk.

Szerelvényezés

A kulcsrakész lakás átadásához a szerelvényezés, valamint az ajtók beépítése is hozzá tartozik. A kapcsolókat, konnektorokat, valamint a lámpákat feltettük a helyiségekbe. A lakásba 4 db beltéri ajtót építettünk be. A WC-t és a mosdót felszereltük, melyekhez még egy kis kézmosó is társult. A zuhanyparavánt összeraktuk, elhelyeztük.

Végeredmény:

A lakásban a fehér szín dominanciája letisztult hatást kelt, a világos szín növeli a lakás tereit, a natúr színű burkolatok pedig lágyítják az otthon eleganciáját.