(4) lakás befejezés Győr 50 nm 1 szobás lakás

Az alábbiakban egy győri egyszobás, 50 négyzetméteres lakás befejező munkálatait mutatjuk be. Ebben a projektben is vállalkozásunk végezte a teljes körű kivitelezést.

Gelttelés, festési munkánk:

A lakásbefejezés első lépéseként előkészítettük a falfelületeket, átcsiszoltuk, a nyílászárókat fóliáztuk, a betonplafon mélyalapozása előtt az adott felületet is egészében átcsiszoltuk. A pozitív sarkokat élvédővel zártuk. A monolit beton födém alapvakolását is elvégeztük a felület durva egyenetlensége miatt. A teljes körű kivitelezés részeként kétszeri gép glettelést és gépi csiszolást követően a falakat géppel festettük. A falakat fehér színnel festettük le.

Burkolási munkák:

Következő feladatunk a győri projektben a lakásbefejés részeként a burkolási munkák elvégzése volt. A nappaliba, illetve a bejárati részben 15x90 cm-es járólapot raktunk le, a fürdőszobába pedig 40x40 cm-es lapok kerültek.

A fürdőszobában zuhanyzó lett kialakítva. A teljes körű kivitelezés munkálatai között a fürdőben a teljes felületet kétszer kent szigeteléssel láttuk el, a zuhanyzó hátfalára pedig 7,5 cm-es Ytong falat tettünk fel egy méter magasságig. A zuhanyzót tartó polccal láttuk el, ahova a tusfürdőt, illetve egyéb pipere termékeket helyezhet a tulajdonos. A lakásbefejezésben fontos munka a csempézés is. Ebben az esetben a zuhanyzóban mintás csempét raktunk fel, a fürdő többi részén pedig kétfajta világos és egy sötétebb csempét helyeztünk fel. A zuhanyzó aljzatát 5x5 cm-es csúszásmentes mozaikkal raktuk ki. A zuhanyzót zuhanyparavánnal is felszereltük. Minden pozitív sarkot gérbe vágtunk.

A kivitelező már a WC tartályt beépítette és elkartonozta.

A fürdőszoba zuhanyzós kialakítású lett, háromszínű 30x60 spanyol csempéből választva és kirakva. 

A lakásbefejezés kiterjedt a konyhára is: a konyhapult mögötti részt csempéztük ki.

Szerelvényezés:

A lakásbefejezés utolsó lépése a fürdőszobai szerelvényezés volt. Rögzítettük az 1 db mosdót és a tükröt, valamint felraktuk a WC-t, és a hozzá tartozó nyomógombot.

2 db CPL minőségű beltéri ajtót építettünk be.

Minden helyiségbe egy-egy lámpát tettünk fel, biztosítva a kapcsolókat és a konnektorokat is.

A szobába laminált padlóval végeztük a burkolást.