(3) lakás befejezés Mosonmagyaróvár 66 nm 2 szobás lakás

A projektünk célja egy mosonmagyaróvári, kétszobás, 66 négyzetméteres lakás teljes körű kivitelezése volt.

Gelttelés, festési munkánk:

A lakásbefejezés során az egyik legfontosabb feladat a glettelés, illetve a festés. Először a falfelületeket készítettük elő, átcsiszoltuk, majd fóliáztuk a nyílászárókat, valamint a beton plafon mélyalapozása előtt a teljes felületet átcsiszoltuk. Sajnos előfordul, hogy a teljes körű kivitelezés munkálatai közben találkozunk elcsúszott zsalukkal, amelyek pontatlanul illeszkednek, így néhol a födémen szintkülönbségek, eltérések keletkeznek. Ezeket vastagabb glettel fújtuk meg, majd a vékony glettel lefiniseltük. Géppel lecsiszoltuk, majd géppel lefestettük. A pozitív sarkokat alu élvédővel zártuk. A lakásbefejezés részeként a falakat fehér színnel festettük le.

Burkolási munkák:

A teljes körű kivitelezés második lépéseként a burkolási munkák következnek. A fürdőszoba, a WC, a bejárati rész, valamint a nappali jó minőségű, magas kopásállóságú laminált padlóval lett lerakva. Megrendelői oldalról mindig fontos kérdés, hogy járólap, vagy laminált padló legyen-e a burkolat. A lakásbefejezés részeként - a bekerülési költséget tekintve - a laminált padló a költséghatékonyabb megoldás kb. 4000-5000 Ft/nm árral (járólap/laminált árkülönbsége+többlet munkadíja+többlet segédanyag). Szakértői szemmel a laminált padló sem rossz megoldás, de padlófűtéshez a járólap a legideálisabb választás. 

A fürdőszobában a lakásbefejezés során két réteg kent szigetelést vittünk fel, a fürdő teljes aljzatának felületén, illetve a kád körül 200 cm magasan. 

Falba építhető Grohe tartályt kötöttünk be, amelyet két réteg impregnált gipszkartonnal burkoltunk el. 

Szintező klipszekkel raktuk le a 15x90 cm-es méretű járólapot. A fürdőben háromszínű 20x60 cm-es Zalakerámiás csempe került a falra, amelyet szintén szintező klipszekkel helyeztünk fel, méghozzá a plafonig burkolva. 

A teljes körű kivitelezéshez hozzátartozik a fürdőszoba teljes felszerelése is. Ebben a projektben kádas kialakítású volt a fürdőszoba, a megrendelő kérésére pedig 3 sor csempéből raktuk ki a kád oldalát. 

A burkolás azonban nem ért véget a fenti helyiségekben, hiszen a konyhai pult mögötti részt is kicsempéztük.

Szerelvényezés: 

A lakásbefejezés soron következő lépése a fürdőszobai szerelvényezés volt.

Rögzítettük az 1 db mosdót és a tükröt, valamint felraktuk a WC-t, és a hozzá tartozó nyomógombot.

4 db CPL minőségű beltéri ajtót építettünk be. 

Minden helyiségbe egy-egy lámpát tettünk fel, biztosítva a kapcsolókat és a konnektorokat is.

A szobákban laminált padlóval végeztük a burkolást.