(1) lakasbefejezesMosonmagyaróvár 32 nm garzon lakás

Az egyik projektünkben egy 32 négyzetméteres, mosonmagyaróvári garzonlakás befejezési munkálatait ismerhetik meg. A lakás 2017-ben készült el.

Glettelés, festés, gipszkartonozás

Ahhoz, hogy egy lakás kulcsrakész állapotú legyen, elengedhetetlen bizonyos munkafolyamatok elvégzése. Többek között fontos feladat a lakás glettelése, festése, valamint gipszkartonozása. Ebben a projektben mindenhol gipszkarton álmennyezetet alakítottunk ki, 18, illetve 12 W-os körös ledes lámpákkal. Az álmennyezet kb. 8 cm-t vett el a plafonból, de a kisebb teret is nagyon jól megnyitotta az egységes világítás. Kulcsrakész lakás eléréséhez a következő lépés a festés. A falakat kétszer gletteltük és géppel festettük.

Burkolás

A szerkezetkész lakásokból hiányoznak a burkolatok, ezért a kulcsrakész lakás kivitelezésénél a burkolatok lerakása a következő lépés. Ebben a garzonban a fürdőszobába épített zuhanyzót telepítettünk, a burkolás előtt két rétegben kent szigetelést alkalmaztunk. Csempeajtót alakítottunk ki, mivel a fürdőszobába helyeztük fel a vízmérő órákat. A zuhanyzó részben pedig egy falfülkét hoztunk létre. A fürdőszoba kis helyiségébe egy egyedi kőpultot gyártattunk, rajta egy mosdóval és tükörrel.
A burkolatok hozzájárulnak ahhoz, hogy egy lakás igazán otthonossá váljon. A lakás teljes felületén 45x45 cm-es járólapot raktunk le.

Szerelvényezés

A kulcsrakész lakáshoz a szerelvényezés is elengedhetetlen feltétel. A kapcsolókat, konnektorokat felraktuk, a ledes körös lámpákat bekötöttük. A fürdőben a WC-t felszereltük, az egyedi mosdópultot rögzítettük a mosdótálcával és a csappal együtt.


Végeredmény
:

Az elkészült a lakás bézs és fehér színekben pompázik: a falak és a burkolatok színbeli összhangja is meleg, otthonos hangulatot teremt. A csempe a fürdőszobában és a konyhában is passzol a bútorok kontrasztjához, kellemes látványt kölcsönözve a garzonlakásban. 

Szerkezetkész lakás, vakolt falak

Lakás befejezés munkálatok közben

Elkészült lakás